Alweer één jaar onderweg

Als de dag van gisteren kan ik me nog het gevoel herinneren toen ik op donderdag 25 februari 2021 ’s middags de Kamer van Koophandel in Amersfoort binnenwandelde voor mijn inschrijving als ZZP-er. Wat geweldig trots was ik toen, en ben ik nu nog. De startdatum van mijn onderneming, 1 maart 2021.

De inschrijving was de climax van een proces dat ruim een half jaar daarvoor, in mijn vakantie in 2020, begon. Een lang gekoesterde wens die weer in mijn gedachten kwam. De maanden daarna was het ideeën uitwerken, dingen uitzoeken, met collega’s, werkrelaties, familie en vrienden overleggen en een heus ondernemingsplan schrijven. Al die stappen leiden uiteindelijk tot een beslissing die eigenlijk al niet moeilijk meer was; de sprong in het diepe.

Impressie werkkamer

En intussen dus al weer ruim een jaar geleden. Een geweldig jaar waarin tot op heden nog altijd voor mijn eerste opdrachtgever Mammoet werk, mijn netwerk stukje bij beetje uit breidt en sinds januari 2022 zelfs een eigen werklocatie heb. Was de voorbereiding interessant, mijn eerste jaar als ZZP-er is er zeker niet minder op. Veel nieuwe dingen geleerd, en niet in het minst over mijzelf. En fijn te ervaren dat het gevoel dat ik altijd heb gehad, nu ook werkelijkheid is en goed voelt.

Op naar het volgende geweldige jaar.