Hoe het ooit begon

Sinds ik de schoolbanken heb verlaten en bij de Koninklijke Marechaussee de dienstplicht begin jaren 90 afsloot, heb ik veel ervaring op gedaan in de salarisadministratie bij diverse werkgevers, dan wel boekhouding / administratie bij accountants als een installatiebedrijf. In rollen als medewerker, coördinator of leidinggevende.
De rode draad van mijn – intussen bijna 35 jarige – loopbaan is echter wel altijd de salarisadministratie gebleven, maar met ervaring in de vakgebieden boekhouding/administratie als ICT.

Wat ooit als 16-jarige begon met het niet begrijpen van mijn allereerste loonstrook heeft geleid tot een grote passie voor mijn huidige vak: salarisadministratie.

Bij een aantal van mijn werkgevers in het verleden ontmoette ik ook mensen die als “interimmer” of “consultant” hulp kwamen bieden. Van al deze mensen begreep ik telkens weer dat je via detachering of als consultant nog meer en mooiere ervaring kon opdoen. Daarop ben ik gaan werken bij een detacheringsbedrijf dat mij als “interimmer” zou willen inzetten in de salarisadministratie. En dat bevalt me tot op de dag van vandaag. Ik voel me als de spreekwoordelijke “vis in de vijver” en heb vanaf 2003 al heel veel mooie bedrijven mogen helpen.

Als interim-salarisadministrateur kom ik intussen al meer dan 20 jaar bij veel verschillende bedrijven en organisaties werken en heb daarmee een bijdrage kunnen leveren aan tal van projecten en werkzaamheden. Van normale salarisverwerking tot de conversie naar nieuwe personeels- en salarissoftware, van het tijdelijk “beheren” tot shared-service-center-werkzaamheden, van bedrijven opstarten tot reorganisatie en grootschalige ontslagrondes en bedrijfsbeëindiging. En als uitvoerende medewerker, eerste medewerker/coördinator, maar ook als teamleider/leidinggevende.

Vanaf mei 2021 heb ik de overstap gemaakt naar het zelfstandig ondernemen. In eerste instantie een aantal jaar vanuit eenmanszaak Thom Peters Consultancy en vanaf oktober 2023 vanuit de besloten vennootschap Thom Peters Consultancy en Salarisadministratie.

Opleidingen, Registratie en Trainingen

Omdat het vakgebied personeelszaken en salarisadministratie een vakgebied is waarin de regels af en toe nog sneller veranderen dan het Nederlandse weer, is bijblijven in wet- en regelgeving van belang. Ik volg jaarlijks dan ook opleidingen, seminars en trainingen om mijn kennis actueel te houden. Met HBO-opleidingen op het gebied van salarisadministratie en boekhouding, en intussen dus ook zeer ruime werkervaring met personeels- en salarisadministraties, ben ik breed inzetbaar binnen de salarisadministratie, maar draai ook mijn hand niet om voor personeelsadministratie.

Ik ben geregistreerd bij het NIRPA, het register voor kwaliteitswaarborging in de salarisadministratie.